torsdag 3 oktober 2013

Råd och Rön Handdammsugare bäst i test

Råd & Rön har gjort ett test av handdammsugare (skaftdammsugare) i nr 8 2013. De har testat totalt sju olika handdammsugare på ett antal olika parametrar.

Bäst i Test Handdammsugare blev Electrolux UltraPower följt av Dyson DC45. UltraPower får bäst betyg för dammupptagning (ganska viktigt för en dammsugare?). Du måste dock se upp med Electrolux ständiga batteriproblem på sina dammsugare. De problemen täcks tyvärr inte av din hemförsäkring.

Det är ny vinnare sedan tidigare test.

Nu tycker jag testet verkar jämföra lite olika saker. Vinnaren är ju gjord för att vare en kraftigare dammsugare med längre batteritid (en modell har upp till 60 min). Vill man ha en handdammsugare som man kan ta loss bordsdammsugaren på, väljer man en annan modell, t.ex. en Ergorapido. Att då ha tillgänglig handdammsugare som ett kriteria känns konstigt. Det är som att jämföra bagageutrymmet på bilar med och utan kombi?

Men oavsett det, så blev Electrolux UltraPower bäst i test hos Råd & Rön. Du ser samma resultat hos test.se. Och i testet hos ICA-kuriren.

Du kan köpa den här billigast (ca 2500).

(Tips - se alltid till att köpa en handdammsugare med Lithiumbatterier - du kommer inte att ångra dig!)

Råd och Rön

EDIT: Ett tyskt test ger nya Electrolux Ergorapido Bäst i Test "Testsieger" (såld under AEG) i ett nytt test i Tysklands ledande magasin (Test Magazin und Haus&Garten) under 2014. Se här, på tyska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar