måndag 27 augusti 2012

Robotdammsugare test

Bäst i test dammsugare
Annons
Robotdammsugare har blivit mer populära på senare tid, och givetvis är det relevant att leta efter tester på även robotdammsugare.

Edit: Jag ser att Elektronikbranschen har utsett robotdammsugaren till årets julklapp. De agerar nog i egenintresse och har inte läst testerna.

Ett test av robotdammsugare jag hittar ger genomgående dåliga resultat. Betyg mellan 2 och 5 på en 10-gradig skala med det genomgående betyget "varning". De säger helt enkelt att man ska undvika robotdammsugare.

"Roomba har några olika städprogram, där “fläck”-läget innebär att dammsugaren åker runt i en spiral. Tanken är att du ska kunna ställa ut den på golvet om du just råkat ha ut smuts på en avgränsad yta, men vad skulle det vara? Blomjord, sand, smulor eller grus från ytterskor är sådant som Roomba ändå inte fixar"

[Electrolux Trilobite] Sugeffekten verkar vara bäst i testet, vår testprodukt klarar sand och mannagryn bäst av alla. Däremot är storleken en begränsning; Trilobiten åker inte in under soffan och fastnar flera gånger mellan stolsben. 

Jag hittar dessutom en artikel och video på Robotnyheter som fick mig att skratta högt. Marknadsledaren Roomba verkar ha en del problem.

Det kanske helt enkelt är dags att vänta på nästa generations robotdammsugare!? Detta testet lovar ju inga underverk.

Råd och Rön har gjort ett test av robotdammsugare. Varierande, men inte så upplyftande läsning. "Kul men inte som en dans"

Dessa rekommendationer om robotdammsugare säger att man kan ha dem som ett komplement, men inte enda dammsugaren.

Inte heller detta test uppmanar en till köp. Detta testet säger "Inte särskilt effektiv dammsugning". Ett annat test är lite mer positivt. Undvik robotdammsugare ett tag till helt enkelt.

Underligt att inte mer har hänt sedan Electrolux lanserade den första robotdammsugaren, 2001, där prototypen visades redan 1996 i BBC (källa här). Vänta och se, helt enkelt.

Vill du ändå testa en robotdammsugare, kan du hitta en billigt här (1000 kr och uppåt).
Annars kommer du ännu billigare undan här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar