torsdag 12 juli 2012

Handhållen Dammsugare

Bifogar en amatörvideo som gjorts som ett test av en Electrolux Ergo Rapido handhållen dammsugare - i Australien av alla ställen.

Hon verkar onekligen nöjd med sitt inköp.





Hon tycker nog hennes nya handhållna dammsugare är riktigt bra :-)

Du kan köpa den t.ex. hos Elgiganten här.

måndag 9 juli 2012

Bäst i Test Tyst Dammsugare

Att dammsugaren är tyst är något av det viktigaste när du ska köpa en ny dammsugare.

Den dammsugare som är tystast och bäst enligt de tester som finns tillgängliga är Electrolux Ultra Silencer.

Tester vid SDS-kliniken i Göteborg visar att försökspersonerna kan sova när den är igång, eller startas, bredvid dem. Du kan läsa om det försöket här.

Tydligen avger denna dammsugare endast 68 decibel. Med min gamla ingenjörsbakgrund, kan jag berätta att den skalan är logaritmisk. Det innebär att en skillnad på 3 decibel är detsamma som en fördubbling/halvering av upplevd ljudnivå. 68 dB är med andra ord mycket  tystare än t.ex. 72 dB.

Hur mycket olika saker låter, kan du hitta t.ex. här. Där anges en tvättmaskin och diskmaskin till 70 dB. Det betyder att en Ultra Silcener bara låter (nästan) hälften så mycket med sina 68 dB (67 hade behövts för exakt hälften.

Ett annat test, av Råd och Rön, visar också att Ultra Silencer är den bästa dammsugaren, inte bara baserat på att den är den tystaste dammsugaren Du kan läsa om det testet här. Den är alltså inte bara tyst - utan också bra på på att suga upp damm.


Tyst Dammsugare

Här kan du köpa dammsugaren.

Edit: Notera att det i böjan av 2013 har kommit en efterföljare - som är ännu tystare.

torsdag 5 juli 2012

Vac from the Sea - miljövänliga dammsugare

Beundransvärt initiativ för miljövänligare dammsugare, som använder sig av återvunnen plast, istället för ny plast. De har åkt runt olika ställen i hela världen, och plockat upp plast från haven. Det finns otroligt mycket skräp som hamnar i havet, och det tar otroligt lång tid att bryta ned.

Tänk på det nästa gång du funderar på att köpa en dammsugare.




 Link:1000länkar.com - gratis länkkatalog

Miljövänlig dammsugare

Det har börjat komma miljövänliga dammsugare på marknaden. De flesta av dessa dammsugare drar mindre energi än vanliga dammsugare. De bästa är också gjorda av återvunnen plast.

Du kan se rekommendationer här och även här. Du kan även läsa här om ett test av miljövänliga dammsugare. MinPlanet har också gjort ett test, som kan vara värt att titta på. De provade Ultra One Green. MinPlanet påpekar där att det även finns miljövänliga dammsugarpåsar.

Jag hittar även ett test från Norge. "Den svenske produsenten gjør det betydelig bedre enn Miele."

Dra ditt strå till stacken och nästa gång du behöver en ny, köp en miljövänlig dammsugare.

Notera att det finns miljövänliga dammsugarpåsar också. 

En norsk video om miljövänliga dammsugare: